Betoging in Washington om relschoppers Capitool te steunen: geen gevreesde gewelddadige confrontatie met tegenbetogers

Enkele honderden mensen betogen vandaag in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. om de relschoppers te steunen die op 6 januari het Capitool bestormden. Liefst honderd troepen van de Nationale Garde staan klaar om in te grijpen mocht dat nodig zijn. De capitoolpolitie vreesde namelijk een gewelddadige confrontatie tussen de betogers en tegenbetogers, maar die blijft uit.

  1. Uitsteltermijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuurshock terecht?
    Mijnenergie

    Uitstelter­mijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuur­shock terecht?

    De uitsteltermijn voor de plaatsing van de digitale meter loopt bijna af. Wie tussen 2009 en 2021 zonnepanelen heeft geïnstalleerd, kan die meter nog tot 31 december van dit jaar tijdelijk weigeren. Veel consumenten vrezen dat het einde van die uitsteltermijn meteen ook een stevige opstoot op de energiefactuur met zich zal meebrengen. Mijnenergie.be ging na of die angst gerechtvaardigd is.
  2. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.