Direct naar artikelinhoud
NieuwsCoronavirus

Minister Vandenbroucke: ‘We gaan ventilatie ook in scholen verplichten’

Coronavirus demorgen Frank VandenbrouckeBeeld BELGA

De federale regering wil ventilatie verplichten in fitnesscentra en horeca, maar ook in scholen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in De Zevende Dag op één. 

“Misschien wel het belangrijkste resultaat van het jongste Overlegcomité is dat de tijd van de vrijblijvendheid en van iedereen doet zijn goesting inzake ventilatie, voorbij is”, klonk het. “We hebben vrijdag beslist dat we in restaurants en cafés, in fitnesscentra, in de hele private en publieke sportinfrastructuur, in discotheken en in feestzalen goede luchtkwaliteit verplicht gaan maken. Dat betekent: ventilatie of bepaalde technologieën gebruiken om het virus te doden. We gaan een overgangsperiode toelaten, maar dit is essentieel als je ooit van het mondmasker wil afraken. Ook in het onderwijs.”

Vandenbroucke gaf toe dat dit laatste niet beslist werd, maar dat het voor het welzijn van kinderen “ongelofelijk belangrijk” is. “Laat ons ervoor zorgen dat kinderen veilig zonder mondmasker in de klas kunnen zitten.”