PVDA-kopman Raoul Hedebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
PVDA-kopman Raoul Hedebouw. © Christophe De Muynck

INTERVIEW. Raoul Hedebouw: “Ons kleiner maken? Dan moet je aan linkse politiek doen”

Wie zich afvraagt waarom de PS zich zo profileert op links, luister naar PVDA-kopman Raoul Hedebouw (44). Over werkzoekenden: “Ik ken geen mensen die 20 à 25 jaar niet willen werken." Over onze pensioenen: "Ze zijn 25 tot 50% lager dan in buurlanden." Over de overstromingen: "Dat was het ultieme bewijs van de 'failed state'!" Attachez vos ceintures!

40 reacties

  • bob jansens

    2 jaar geleden
    Over onze pensioenen: "Ze zijn 25 tot 50% lager dan in buurlanden." Dit stuk van de analyse is correct; alleen durft PVDA (net als de andere partijen) de echte vraag niet stellen, nl. "Hoe komt dat?" gewoon omdat te veel geld van de bijdrages van de mensen die werken en effectief bijdrages betalen, gebruikt wordt om uitkeringen te geven aan mensen die niet of veel te weinig bijdragen (solidariteit noemt men dat, maar eigenlijk is het voor de politici een manier van stemmen kopen).
  • Karel Dillen

    3 jaar geleden
    PS is de nieuwe CVP. Te links voor extreem rechts Vlaanderen en te rechts voor het grote aantal PVDA/Ecolo stemmers. Het minimum wat je van PS in deze regering mocht verwachten is een daling van de pensioenleeftijd en een ruimere loonopslag dan 0,4 %. Wallonië stemt steeds linkser als tegengewicht voor de extreemrechtse golf in Vlaanderen
  • Percy Pursewarden

    3 jaar geleden
    Ik ben ook geen communist, maar als je kritiek geeft moet je wel eerlijk blijven. De PVDA-parlementsleden zijn verplicht om het grootste deel van hun wedde af te staan aan hun partij, dus zakkenvullers zijn het zeker niet. En dat ze geen oplossingen bieden... hun militanten zijn de enigen die vanuit politieke inspiratie de mensen in Wallonië zijn gaan helpen, dat kan toch niemand ontkennen.
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Mensen zijn niet voor de pvda en niet voor vb, ok zo zijn er ook maar ze zijn alleen maar tegen cd&v ps vld nva vooruit ... en noem ze maar op. Maar dat hebben die tisten nog niet door. Uiteindelijk wat ook de verkiezingsuitslag is zij en zij alleen verdelen de postjes. En waar denk je dat het om gaat. Om het landsbelang de gezondheid van de belgen de goede gang in Vlaanderen. Laat me niet lachen.
  • Arie Verwimp

    3 jaar geleden
    De gewone man in de straat heeft de mensen voortgeholpen..niet de niet mijn regering en zeker niet wallonie...het enige wat ze gedaan hebben is oeverloos liggen debatteren bij een goed glas wijn en een goede keuken (toch op kosten van de burger)maar doortastend waren ze niet...