Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

GROTE PEILING. 2 op 3 vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen

Twee derde van de Belgen denkt in de toekomst niet over een deftig pensioen te kunnen beschikken. Nadat experten de betaalbaarheid van de hervormingsplannen van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) al grotendeels afschoten, geloven we er zelf duidelijk ook niet meer in. En blijven werken tot ons 67ste? Onze eigen grens trekken we gemiddeld zes jaar eerder, op net geen 61 jaar. Dat blijkt uit De Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', 'VTM nieuws', RTL en 'Le Soir'.

153 reacties

  • Martien verreycken

    2 jaar geleden
    Fijne ombudsman. Heb maanden geleden een mail gestuurd. Nooit antwoord gekregen. Ik moet "leven" met een pensioen van € 334 per maand! ik kom 3 maanden tekort voor recht op minimum uitkering. Heb heel mijn leven gewerkt als werknemer als samenwerkende echtgenote en als zelfstandige. Ben bovendien 66 % invalide geworden op einde loopbaan en ben toch deeltijds blijven doorwerken. En nu moet ik het zien te rooien met minder dan een aalmoes . En dat na zoveel jaar onophoudelijk gewerkt te hebben
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Dat is een terechte vrees. Ik ben blij dat ik nu al gepensioneerd ben, als 70+er.
  • Jonathan Monsaert

    3 jaar geleden
    Er is precies nog geld genoeg als je ziet hoe Kitir de laatste dagen met miljoenen smijt voor vluchtelingen overal ter wereld. Ondertussen duwen ze de eigen bevolking in de armoede. Los eerst eens de problemen op in België en speel dan OCMW van de wereld, als er nog iets overblijft, tenminste.
  • Jonathan Monsaert

    3 jaar geleden
    Er is geen reden tot paniek hoor mensen. Ik hoorde van onze regering dat alle nieuwe Belgen en andere nieuwkomers gingen bijdragen tot een verdere ontwikkeling van ons land en alsook het mee aanvullen van de pensioenen. Het komt helemaal in orde!
  • Denis De Meulemeester

    3 jaar geleden
    Riet Heirman vertolkt zeer goed het gevoel van misprijzen die de arbeiders, die altijd GEWERKT hebben, voelen als men een voorstel hoort dat zelfs al dezelfde rechten zou toekennen na amper 10 jaar (of minder) effectief werken. Het is niet voor niets dat er al lang geen Vlaamse arbeiders meer zijn die nog op de partij stemt die beweert nog altijd de erfgenaam (ster)* te zijn van de werkende klasse ; (*) om niet van sexisme te kunnen beschuldigd worden