Saskia, Jimmy en Matteo voor hun oude huis, dat ze hebben verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia, Jimmy en Matteo voor hun oude huis, dat ze hebben verkocht. © Steven Richardson

“Tijdens corona kregen we applaus en spandoeken, maar daar zijn we weinig mee, hè”: Saskia (26) verdient 1.600 euro, Jimmy (27) 3.100 euro

Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Omdat ze in Nederland minder eigen kapitaal nodig hadden om een woonhypotheek af te sluiten, kochten Saskia Van Lippeloy (26) en Jimmy Schellekens (27) een huis bij onze noorderburen. “Maar daar voelde ik me niet thuis, en dus verhuizen we straks weer naar België”, zegt Saskia. “Tot we in ons nieuwe huis kunnen, huren we nog drie maanden een appartement voor 700 euro. Daar komen de eerste afbetalingen nog bij, dus het wordt een pittige periode.”

  1. De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”
    PREMIUM

    De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.