© atv

Tienduizenden hogeschoolstudenten weer naar school

Een kleine drie weken nadat de leerlingen van de lagere en middelbare school het nieuwe schooljaar hebben aangevat, trappen vandaag ook de hogescholen het nieuwe academiejaar af. In Vlaanderen kunnen hogeschoolstudenten weer genieten van voltijds contactonderwijs. In Brussel blijven er strengere regels van kracht. Dat komt door een lagere vaccinatiegraad.

wvb
Bron: eigen berichtgeving

In de Vlaamse hogescholen heerst er weer code groen. Dat betekent dat er, net zoals in het secundair onderwijs, lesgegeven en gevolgd kan worden zonder mondmasker. Maar als uit een risicoanalyse zou blijken dat extra maatregelen aangewezen zijn, kunnen die altijd genomen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verplichten van mondmaskers.

“Bovendien kunnen de instellingen van het hoger onderwijs op basis van de lokale situatie of op basis van eigen inzichten zelf extra maatregelen nemen”, zei minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) eerder in een mededeling. “Bij de afweging van de risico’s wordt in de eerste plaats gekeken naar de ventilatiecapaciteit en de mogelijkheid om afstand te bewaren, en uiteraard ook naar de epidemiologische situatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER