© Twitter

Schutter doodt zes mensen in Russische universiteit, studenten springen uit ramen om te ontsnappen

Een schutter is maandag de Russische staatsuniversiteit in Perm binnengedrongen. Volgens de Russische onderzoekscommissie zijn zes mensen om het leven gekomen. Meer dan twintig anderen raakten gewond, meldt het Russische ministerie van Volksgezondheid.

Bron: BELGA

“24 mensen raakten gewond en worden verzorgd, negentien van hen hebben schotwonden opgelopen”, aldus het ministerie van Volksgezondheid in een voorlopige balans omstreeks 10.30 uur. Andere slachtoffers liepen verwondingen op door op hun vlucht van de campus uit ramen van universiteitsgebouwen te springen. Dat is te zien op beelden die op sociale media circuleren.

Er gaan ook beelden van de gewapende man rond. Volgens een persbericht van de universiteit drong hij om 11.00 uur plaatselijke tijd (8.00 uur in Brussel) de campus binnen. De onderzoekscommissie, die belast is met de belangrijkste onderzoeken in Rusland, meldde dat de schutter zelf student aan de universiteit zou zijn. Hij raakte gewond bij zijn aanhouding, omdat hij zich verzette. “Een van de aanvallers is geneutraliseerd, we verifiëren informatie over mogelijke medeplichtigen”, zei Dmitri Machonin, de gouverneur van het deelgebied Perm.

De Russische president Vladimir Poetin “betuigt zijn diepe medeleven aan degenen die hun familieleden en vrienden verloren als gevolg van deze tragedie”, aldus Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin. President Poetin stuurde de Russische minister van Volksgezondheid Michail Moerasjko en de minister van Wetenschap en Hoger onderwijs Valeri Falkov ter plaatse.

Schietpartijen op scholen en universiteiten komen de laatste jaren steeds vaker voor in Rusland. Op 11 mei opende een negentienjarige nog het vuur in zijn voormalige school in Kazan, in de autonome Russische republiek Tartarstan, met negen overlijdens en 23 gewonden tot gevolg. Dezelfde dag gaf president Poetin de opdracht tot een herziening van de regels omtrent de wapendracht. De schutter in Kazan werd gearresteerd met een vergunning voor een halfautomatisch wapen op zak.

Perm is een stad met ongeveer een miljoen inwoners nabij het Oeralgebergte, op zo’n 1.200 kilometer ten oosten van de Russische hoofdstad Moskou. De staatsuniversiteit in Perm telt meer dan 13.000 studenten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer