Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek die premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week uitte op vaccinweigeraars.
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek die premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week uitte op vaccinweigeraars. © Photonews

Bouchez oneens met felle kritiek van De Croo op vaccinweigeraars: “Stigmatisering dreigt niet-gevaccineerden te doen radicaliseren”

Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek van premier Alexander De Croo (Open Vld) op wie zich niet laat vaccineren tegen het coronavirus. Het is "niet correct" om over "egoïsten en onverantwoordelijken" te spreken als een vaccinatie niet verplicht is, vindt hij. Bouchez waarschuwt dat de niet-gevaccineerden dreigen te radicaliseren als ze "gestigmatiseerd of beledigd" worden.

158 reacties

  • Dirk De Greve

    3 jaar geleden
    Dat die Franstaligen maar beter zwijgen. Vlaanderen doet het héél goed, nu Franstalig België besmettingen opstapelt gaat Bouchez die weigeraars nog wat sterken. Na alle wetenschap zou Bouchez beter het zwijgen opgelegd worden. Deze heer is nooit iets meer geweest dan een rebel in zowat alles.
  • Carl Vanacker

    3 jaar geleden
    Petje af voor mijnheer Bouchez: een politieker met een hoog E.Q.
  • fernand walder

    3 jaar geleden
    Iedereen verplicht vaccineren boven bepaalde leeftijd is gewoon de juiste keuze. Zo geraken we nooit uit deze pandemie! En waar zijn de rechten van de gevaccineerden?
  • Wesley Kenis

    3 jaar geleden
    Laten we gewoon "sociale" zekerheid opblazen. Dan kan iedereen doen met zijn geld wat hij zelf wil en zijn de vaxxies tevreden wqnt dan moeten ze niet meer voor ons bijdrage en dzn als het verkeerd loopt kunnen ze zelf opdraaien voor "hun keuze"...iedereen tevreden.
  • jaak Peeters

    3 jaar geleden
    Als Vlaming begin ik steeds meer respect te krijgen voor de Waal Bouchez. Ik heb zelf over Covid-19 bergen stof gelezen, en ik kan de uithaal van De Croo alleen misprijzen. Ik wil het debat met de lieden hier die "nog stringenter" enz. bepleiten gerust aan gaan.