Direct naar artikelinhoud
NieuwsTelevisie

‘Aan inhoud glazen zie je wie meest heeft gedronken’: ophef na optreden Patrick Lefevere in ‘Vive le vélo’

Het optreden van Patrick Lefevere deed vermoeden dat hij te diep in het glas gekeken had.Beeld rv

Was wielerbaas Patrick Lefevere gisteravond dronken tijdens ‘Vive le vélo WK’ op Eén? Het was het gespreksonderwerp achteraf, wellicht nog meer dan de prestaties van de Belgische tijdrijders op het WK wielrennen. Lefevere heeft zelf een andere uitleg voor zijn opmerkelijke optreden.

De aflevering van ‘Vive le Vélo WK’ van gisteravond werd achteraf druk besproken. Niet zozeer om de twee Belgische medailles in het tijdrijden, eerder om het optreden van Patrick Lefevere. De manager van wielerploeg Deceuninck-Quickstep raakte erg moeilijk uit zijn woorden en maakte een beschonken indruk. 

Twitter bericht wordt geladen...

Dat stelde ook VRT-presentator Xavier Taveirne vast op Twitter. “Ik zou met Tom Dumoulin getrouwd kunnen zijn. En met Patrick Lefevere hebben we vanavond ook al een nonkel voor het dansfeest.”

Twitter bericht wordt geladen...

Ook presentator Karl Vannieuwkerke leek op het einde van de aflevering te verwijzen naar de alcoholconsumptie van Lefevere. “Aan de inhoud van de glazen kan je zien wie vandaag het meeste heeft gedronken”, sloot hij het programma grappend af.

Verschillende kijkers meenden ook te zien dat, ondanks zijn warrige optreden, Lefeveres glas tijdens de uitzending werd bijgevuld.

Twitter bericht wordt geladen...

“Patrick kwam vlak voor de live-uitzending toe”, reageert VRT-woordvoerder Hans Van Goethem op de ophef. “Pas toen we begonnen waren, merkten we dat hij niet zijn gebruikelijke zelf was.”

Op de vraag of de wijnglazen tijdens het programma niet te veel in beeld waren, en wat de regels over alcohol in VRT-programma’s zijn, verwijst de VRT naar haar alcohol- en rookrichtlijnen. “Dit stelt dat we dit niet mogen aanprijzen, maar dat is ook niet het geval bij Vive le vélo.”

Volgens Lefevere had zijn opmerkelijke optreden niets te maken met alcohol. “Ik heb diabetes en tijdens de aflevering had ik een hypo (een sterke daling van de bloedglucosespiegel, red.) maar dat kon ik niet zomaar eventjes gaan meten tijdens de uitzending. Als je zo iets voorhebt, dan kom je wel eens moeilijk uit je woorden”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.