iStock
Volledig scherm
© iStock

"152 miljoen euro bedoeld voor wegwerken wachtlijsten personen met handicap blijft liggen”

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) heeft in 2020 zo'n 152 miljoen euro aan middelen om de wachtlijsten weg te werken ongemoeid gelaten. Dat zegt Vlaams parlementslid Hannes Anaf (Vooruit), die de jaarrekeningen van het agentschap onderzocht. 

9 reacties

  • Hendrik Goris

    3 jaar geleden
    Mag wel eens iets aan gebeuren. En IDD Jan Fabre is niet de enige waar nutteloos geld tegenaan gesmeten wordt. Heel die subsidiekaravaan van 10tallen miljarden mag een doorgelicht worden. Liefst vertrekken van nul, een wit blad.
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Geld wegsmijten als steun en subsidies aan ondernemingen en horeca is veel belangrijker voor onze beleidsmensen.
  • Michael Van Roy

    3 jaar geleden
    Mijn zoon heeft een persoonlijk assistentie budget, dus ik weet zeer goed hoe het systeem werkt. Als je 100.000 euro hebt, en 10 personen hebben recht op 10.000 euro budget per jaar, dan klopt de rekening. Als die 10 personen dan maar 5.000 euro per jaar gebruiken, heb je nog 50.000 over. Dit wil niet zeggen dat je 20 personen een budget kan geven, als ze dan alle 20 hun volledige budget nodig hebben, heb je 100.000 euro tekort.
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Jo Vandeurzen en minister Wouter Beke, zijn aan elkaar gewaagd, straffe uitspraken doen maar niks realiseren. Vijf jaar stond mijn vriendin op de wachtlijst, een wachtlijst waar je niet op komt zonder de nodige hindernissen te overbruggen. Zo heeft men de nationale wachtlijst vervangen door de Vlaamse waarbij alles nog een keer mocht doorlopen worden. Ondertussen weinig tot geen informatie over het dossier zelf, wachten en wachten, het hoeft niet meer, ze is er niet meer. Bedankt heren.
  • Urbain Schuermans

    3 jaar geleden
    in dit land is geen plaats voor gehandicapten en minder validen,het kost teveel.Ook op wachtlijsten sociale woning moet men 20 jaar wachten,om hereniging met buitenlandse echtgenote wordt men jarenlang in de kou gelaten,en tot op het bot onderzocht,onder de loupe gelegd,maar vreemdelingen krijgen direct toegang.