Ellen Van Dijk
Volledig scherm
Ellen Van Dijk © AFP

Goud voor Nederland: Ellen van Dijk snelt naar wereldtitel in het tijdrijden dankzij sterk slot

WK WielrennenEllen van Dijk (34) heeft zich voor de tweede keer in haar carrière tot wereldkampioene tijdrijden gekroond. De Nederlandse troefde de Zwitserse Marlen Reusser af dankzij een bijzonder sterk slot. Annemiek van Vleuten pakte het brons. De twee Belgische rensters, Julie van de Velde en Sara van de Vel, eindigden respectievelijk als 22ste en 30ste. 

8 reacties

  • bart Bollen

    3 jaar geleden
    Gerard, uitgevonden niet maar wel is Belgue het enige land waar het vrouwenwielrennen echte aandacht krijgt. Enige tv zender waar wedstrijden buiten wk en OS worden uitgezonden.
  • Herman Van Arendonk

    3 jaar geleden
    Jean Petermans, De zwitserse favoriet en Europees kampioen lag maar 10 seconden achter, dus de Nederlandse ploeg was niet zeker. In andere jaren won de Amerikaanse Chloe Dygert, maar die is nog steeds aan het revalideren na de verschrikkelijke val op het WK van 2020 in Imola. Nederland is nog het sterkste in het vrouwenwielrennen, maar veel van de toppers zijn dik in de 30. Er kan dus veel veranderen in de komende jaren.
  • Actie reageertje Reactie

    3 jaar geleden
    Dames wielrennen in België komt over een jaar of 2 a 3 jaar aan de top en dan komt de grote ontdekking alsof ze dameswielrennen terstond hier in België hebben uitgevonden.
  • Jean Petermans

    3 jaar geleden
    Het vrouwenwielrennen? Al sinds een hele tijd een veredelt Nederlands kampioenschap.
  • Jan Jansen

    3 jaar geleden
    Zoals het hoort, goud voor Nederland!