Direct naar artikelinhoud
NieuwsCoronacrisis

Gevaccineerde reizigers vanaf november welkom in VS

De VS gaan hun inreisverbod vanaf november opheffenBeeld Getty Images

Vanaf november kunnen gevaccineerde mensen uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk weer normaal reizen naar de Verenigde Staten. De versoepeling van het strenge reisbeleid dat aan het begin van de coronapandemie werd ingevoerd, wordt volgens bronnen maandag in Washington bekendgemaakt.

en

De Verenigde Staten gaan hun inreisverbod vanaf november opheffen, dat onder meer gold voor inwoners van de Europese Unie (EU). Dat heeft de Covid-coördinator van het Witte Huis, Jeffrey Zients, laten weten aan de New York Times.

Afreizen naar de VS is momenteel vrijwel onmogelijk voor mensen die geen Amerikaans paspoort of verblijfsvergunning hebben. Er gelden enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld voor directe familieleden. 

De EU-ambassadeur in de VS zinspeelde vanmiddag in een bericht op Twitter al op een opheffing van het verbod voor EU-burgers.

Twitter bericht wordt geladen...

Het inreisverbod werd in maart 2020 door toenmalig president Donald Trump ingesteld en in januari dit jaar verlengd door de huidige president Joe Biden. Europese diplomaten proberen de VS al maanden te overtuigen het verbod te beëindigen.