Elio Di Rupo bezoekt Pepinster na de watersnoodramp.
Volledig scherm
PREMIUM
Elio Di Rupo bezoekt Pepinster na de watersnoodramp. © Photonews

ONZE OPINIE. Als er één moment is om onze solidariteit met Wallonië te tonen, dan is het wel nu

Dat Wallonië er net zoals Griekenland ooit erg aan toe is. Herinner u: het Zuid-Europese land balanceerde op de rand van het faillissement. Het zijn niet onze woorden maar die van de Franstalige econoom Etienne De Callataÿ in het politieke programma 'C'est pas tous les jours dimanche' op RTL. Ja, Wallonië (en Brussel) hadden hun budget niet op orde. En dan sloegen de pandemie en de watersnood nog in alle hevigheid toe. De Griekse vlag duikt niet zomaar op in de televisiestudio's als absolute doemscenario.

11 reacties

  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    eerst de politieke Hoorn van overvloed op bergen in Wallonië en dan kijken of er rechtstreeks aan de zwaarst getroffen gemeente leningen gegeven kunnen worden. Een stad als Luik moet zelf maar met zijn budgetten schuiven. Maar kleine dorpen waar de nood hoog is en het geld op is daar kunnen we helpen om de hoogste nood op te vangen. Maar om te beginnen het aantal politiekers halveren. Waarom een waalsegemeenschap en een waalseregering nodig zijn die het zelfde doen met andere politiekers .
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Vlaanderen is altijd solidair met Wallonië. Zowel wat geld als kiesstemmen betreft.
  • Franc saas

    3 jaar geleden
    Vlaanderen is altijd al solitair geweest ( efin van te moeten hé ) aan Walonië ,ieder jaar moet Vlaanderen ,met de nadruk op moeten ..miljarden geven aan de Walen .
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Waarom denken de Walen dat Belgie en vooral Vlaanderen er enkel is om van te krijgen ? Eens zullen ze toch van de infuus moeten loskomen en op eigen benen staan.
  • Eric Van Daele

    3 jaar geleden
    Wanneer zal Wallonië zijn financiën eens op een rijtje hebben?