Babysitter die babytweeling dodelijk mishandelde 7 jaar naar de cel

Een babysitter uit Turnhout is veroordeeld tot 7 jaar cel voor de dodelijke mishandeling van een babytweeling. Een meisje stierf, haar zusje liep een schedelbreuk op.

lbo

De feiten dateren uit het voorjaar van 2016. De moeder van de meisjes uit Geel kreeg van de babysit het bericht dat er met een van de meisjes iets mis was. De tweeling werd daarop naar het ziekenhuis gebracht, waar werd vastgesteld dat het ene meisje, Lielly, een schedelbreuk had, een hersenbloeding en ook zuurstoftekort. Het andere meisje, Letty, had eveneens een schedelbreuk, maar was er minder erg aan toe.

De ouders vermoedden dat de babysitter hun dochtertjes mishandeld hadden. “Die dokter heeft tegen ons gezegd dat onze kindjes zijn geslagen, want van door elkaar te schudden krijg je geen schedelbreuk. En het is mogelijk dat er één kindje per ongeluk valt, maar twee is geen toeval”, zei moeder Kristel toen.

Lielly was in een coma beland. Een kleine maand later overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Letty herstelde van de schedelbreuk.

“Lielly had het shakenbabysyndroom opgelopen”, verduidelijkte het openbaar ministerie tijdens de rechtszaak. “Ze werd in de zetel gesmeten en door elkaar geschud omdat ze maar bleef huilen en krijsen. Letty, die later in het ziekenhuis overleed, liep het battered-childsyndroom op.”

7 jaar cel

Kjell C. en zijn partner Ylva K., die op de kindjes moesten passen, werden aangehouden. Kjell werd woensdag voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot 7 jaar cel. De vrouw werd vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen