Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ANP

“Zou papa alsjeblieft willen stoppen met slaan?” Vader (35) speelt gruwelijk ‘spelletje’ met jonge kinderen: wie durfde te lachen, kreeg slaag van ‘Alfred de stok’

MolEen 35-jarige man uit Mol wordt ervan verdacht zijn jonge kinderen zes jaar lang onmenselijk te hebben behandeld. Zo zou hij gruwelijke spelletjes hebben gespeeld met hen. “We mochten niet lachen. Als we dat wel deden, werden we geslagen met ‘Alfred de stok’”, verklaarde één van de kinderen. Alfred was een stok die deels uit hout en deels uit metaal bestond. De man riskeert 2 jaar cel.

  1. TERUGBLIK. Ook 2 jaar geleden werden inwoners Westhoek bevoorraad met bootjes: “Ik kocht een speciale wagen om bij dit weer thuis te geraken”
    PREMIUM

    TERUGBLIK. Ook 2 jaar geleden werden inwoners Westhoek bevoorraad met bootjes: “Ik kocht een speciale wagen om bij dit weer thuis te geraken”

    De Westhoek kampt met hevige wateroverlast door de aanhoudende regenval van de afgelopen dagen. Heel wat straten staan blank en huizen zijn onbereikbaar. In de Waterhoek in Lo-Reninge is dat geen grote verrassing meer. In hetzelfde landelijke weggetje gebeurde twee jaar geleden al eens hetzelfde. De toegangsweg naar de woning van Dierenarts Geert Beeckaert stond ook toen volledig onder water. Met zijn Land Rover baande hij zich een weg door het water dat een halve tot één meter (!) hoog staat. Wij gingen destijds mee als passagier met dichtgeknepen billen en de camera in aanslag. Maak kennis met de Kapitein Zeppos van Reninge.
    Lo-Reninge
  2. Ook ouders van pesters in Zelzate gebruikten geweld: familie dient klacht in voor poging doodslag na nieuwe getuigenis stiefzus (16) slachtoffer
    PREMIUM

    Ook ouders van pesters in Zelzate gebruikten geweld: familie dient klacht in voor poging doodslag na nieuwe getuigenis stiefzus (16) slachtof­fer

    Er komt een klacht tegen de ouders van de tieners die een jongen van 13 in Zelzate vernederden en mishandelden. Want meteen na het maken van het filmpje - waarop te zien is dat de jongen hun voeten moet kussen - werden ook zijn 16-jarige stiefzus en een 15-jarige vriendin aangevallen én verwond. Advocaat Abderrahim Lahlali aan HLN: “Sommige volwassenen vielen die meisjes zélf aan en grepen niét in toen een van hen werd gewurgd.”