© rr

Babysitter krijgt 7 jaar cel voor dood van Lielly

Kjell C., de babysitter uit Turnhout die verantwoordelijk is voor de vijf maanden oude Lielly uit Geel, is woensdag veroordeeld tot 7 jaar cel. Lielly en haar zusje Letty werden door het duo Kjell C. en Ylva K. mishandeld. Lielly ontwaakte niet uit haar coma, Letty liep een levenslang trauma op. Ylvka K. wordt vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

bap

De vijf maanden oude zusjes Lielly en Letty uit Geel werden in mei van vorig jaar weggehaald bij het babysittersduo Kjell C. (39) en Ylva K. (37) in de Kongostraat in Turnhout. De twee hadden de tweelingzusjes lelijk toegetakeld. Lielly was er met een schedelbreuk en een hersenbloeding het ergst aan toe. Ze belandde in een coma waar ze niet meer uit ontwaakte. Ze overleed op 3 juni in het UZ Antwerpen, haar zusje Letty liep een levenslang trauma op.

Het parket eiste midden januari voor de twee daders 10 jaar celstraf voor het ‘toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg’. Kjell C. is woensdag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 7 jaar celstraf, zijn echtgenote Ylva K. is vrijgesproken door een gebrek aan bewijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer