ANP
Volledig scherm
© ANP

Meer dan 10 miljoen: zoveel verdient de Nederlandse koninklijke familie

RoyaltyDe Nederlandse koning Willem Alexander, koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Beatrix krijgen dit jaar als inkomen en uitgaven voor personeel en materieel gezamenlijk 10,5 miljoen euro, zo schrijft de Nederlandse krant AD.

17 reacties

  • camiel huughe

    3 jaar geleden
    Het wordt stilaan tijd dat de Vlamingen het verschil leren tussen "verdienen" en "ontvangen". Om de "ontvangen" dient eerste "verdiend" te worden. Duidelijker "verdienen" gaat "ontvangen" vooraf . Vraag blijft : Wat "verdient" een dynastie ?
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Een koninklijke familie mag best wat krijgen, daarvoor zijn het royals, maar dit zijn toch wél héél hoge bedragen. Iets te hoog, gewoon te hoog. Dat is niet in verhouding met wat mensen verdienen en wat ze ervoor moeten doen.
  • chris delanghe

    3 jaar geleden
    Dàt is wat ze uit de schatkist "krijgen" of moeten we zeggen zichzelf toeeigenen. Of ze dat echt verdienen is een heel andere vraag.!
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Dat is nu echt weggesmeten geld. Als het koningshuis een ceremoniële bedoening is moeten ze ook ceremonieel geld krijgen. geef ze dan enkele blaadjes van het monopolie spel. dat kunnen ze beter gebruiken om hun monopolie verder uit te breiden.
  • wim rooyakkers

    3 jaar geleden
    Mooie vergoeding, voor wat lintjes doorknippen, hier en daar je laten tonen,en wat lekker tafelen.