Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Experts over seks op 14 jaar: “Goed signaal, maar er kan altijd nog wat meer”

Seks op 14 jaar mag, maar niet met iemand die drie jaar ouder is, en ook niet met een trainer, leerkracht of jeugdleider. Dat staat binnenkort in het nieuwe seksueel strafrecht. Experts vinden het "een goed signaal", al kan er altijd nog wat meer.

25 reacties

  • Kceetje Cleymans

    3 jaar geleden
    Goed dat dit vaststaat, regels zijn belangrijk om misbruik te voorkomen en onnodige straffen te vermijden
  • Olivier Vivet

    3 jaar geleden
    Wat me vooral verbaasd is dat er ouders zijn die denken dat moreel verwerpelijk is en er van uitgaan dat hun kinderen dat niet doen. Wakker worden lieve mensen. De jeugd is sneller volwassen dan dat je denkt.
  • Michael Steyaert

    3 jaar geleden
    Op 13- en 14-jarige leeftijd heeft 4,7 procent van de jongens en 2,8 procent van de meisjes al seks gehad, een kleine minderheid dus. Moet daarom die wet aangepast worden ? Men zou beter focussen op seksueel onderricht op de scholen en thuis, zodat de jongeren weten waarover het gaat en dit niet zelf moeten ondervinden of zelf moeten opzoeken op het internet.
  • Thierry Sieben

    3 jaar geleden
    Ge moet U vooral niet moeien met priveleven van de mensen!
  • bryan de ceuster

    3 jaar geleden
    @Peter Van de Velde: Het gaat uiteraard over het geboortejaar van beide personen. Als ze 2 jaar verschillen in geboortejaar mag het. Dus als de jongen 17 jaar wordt en het meisje wordt in datzelfde jaar ook 15 jaar, mag het dus (altijd). Het zou natuurlijk te gek zijn dat ze tijdens enkele maanden van dat jaar geen seks meer mogen hebben omdat de jongen eerst 17 werd en het meisje pas later dat jaar 15.