© Het Nieuwsblad

Ex-Grungblaver krijgt straf met uitstel voor geweld tegen ex en politie

N., voormalig lid van de Antwerpse groep Grungblavers en van zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen, is veroordeeld tot 2 jaar cel en een boete van 1200 euro, beide met uitstel. Hij stond terecht voor intrafamiliaal geweld en weerspannigheid tegenover twee vrouwelijke politieagenten.

sare

N. was op 14 september 2014 samen met zijn zwangere vriendin en een kameraad in café Flamoush in Antwerpen. Toen daar ook nog een andere vrouw opdook, ontstond er ruzie. Volgens de vrouw greep N. haar bij de keel en schopte haar meermaals. Ze raakte zwaargewond aan de knie en vorderde 44.223 euro schadevergoeding.

N. beweert dat het slachtoffer zijn zwangere vriendin wilde aanvallen en dat hij haar alleen maar een duw had gegeven. “Zijn vriendin en zijn kameraad kunnen dat bevestigen, maar werden nooit verhoord door de politie”, zegt zijn advocaat Xavier Potvin.

Combi

De zanger werd daarnaast ook vervolgd voor weerspannigheid. Twee politieagentes hadden hem in de nacht van 19 augustus 2015 terechtgewezen, omdat hij door het rood was gefietst op het kruispunt van de Plantin Moretuslei met de Van de Nestlei in Antwerpen. Hij vond dat ze zich arrogant opstelden en weigerde te stoppen of zich te identificeren.

De politie reed hem uiteindelijk klem. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie en verwondde de twee agentes. N. bleef zich uitzinnig gedragen: hij beschadigde het interieur van de combi, kleedde zich uit in zijn politiecel en stampte tegen de muren. De weerspannigheid werd niet betwist. Zijn advocaat vroeg de rechtbank om hem de gunst van de opschorting te geven.

N. kreeg twee jaar cel en een boete van 1.200 euro, beide met uitstel mits naleving van de voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER