Inbrekers slaan genadeloos toe: elf peperdure koersfietsen gestolen in minder dan 3 minuten

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn vier inbrekers aan de haal gegaan met elf dure racefietsen van fietsenzaak S-Bikes aan de Astridlaan in Geraardsbergen. Het is al de derde keer in zeven maanden dat er ingebroken wordt in de nochtans sterk beveiligde fietsenwinkel. Tom Boonen is overigens peter van de zaak. De diefstal werd vastgelegd op bewakingsbeelden.

Jan Lion

Sven Van Weyenberg, zaakvoerder van S-Bikes, wordt er wat moedeloos van. "Sinds de opening van de winkel eind 2015 werd hier al drie keer ingebroken. Een zware klap voor mezelf maar ook voor mijn team dat met hart en ziel werkt voor deze zaak."

Dinsdagnacht omstreeks 2.11 uur ging in de meldkamer van de alarmcentrale een signaal af toen vier gemaskerde inbrekers zich toegang verschaften tot de winkel aan de Astridlaan. Ze gooiden de glazen toegangsdeur aan diggelen met zware stenen en gristen in sneltreinvaart elf topfietsen mee. In minder dan 3 minuten waren ze binnen en buiten. Nochtans werd hun rooftocht bemoeilijkt toen het alarmsysteem de zaak vol rook zette.

"De politie was heel snel ter plaatse maar de vogels waren al gaan vliegen. Er werd zelfs een helikopter ingezet om de daders op te sporen maar tevergeefs."

Van Weyenberg geeft toch de moed niet op. "Ik hoop dat ze de dieven kunnen vatten. Intussen werken we verder om onze klanten in de best mogelijke omstandigheden te bedienen."

S-Bikes werd onlangs nog verkozen tot Tweewielerwinkel van het jaar. Van Weyenberg verkoopt in zijn concepstore Specialized fietsen en daar rijdt ook Tom Boonen mee. Het is dan ook geen toeval dat hij peter is van de winkel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen