VN secretaris-generaal Antonio Guterres (links) en adjunct-secretaris-generaal voor Humanitaire Zaken Martin Griffiths (rechts) op een overleg omtrent de humanitaire situatie in Afghanistan.
Volledig scherm
VN secretaris-generaal Antonio Guterres (links) en adjunct-secretaris-generaal voor Humanitaire Zaken Martin Griffiths (rechts) op een overleg omtrent de humanitaire situatie in Afghanistan. © EPA

VN maken noodhulp vrij voor Afghaans gezondheidssysteem

De Verenigde Naties maken 45 miljoen dollar (38,3 miljoen euro) noodhulp vrij ter ondersteuning van het gezondheidssysteem in Afghanistan dat op de rand van de afgrond staat. Dat heeft Martin Griffiths, adjunct-secretaris-generaal voor Humanitaire Zaken van de VN, woensdag aangekondigd.

4 reacties

  • Christophe Vandepoel

    3 jaar geleden
    Kunnen mss dat land kopen voor dat bedrag?
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    En maar sponseren terwijl ze weten dat de hulp niet bij de bevolking terecht komt.Het wordt gewoon gegeven uit schrik voor terroristen.
  • Tamsin Andersen

    3 jaar geleden
    Wat zullen ze lachen met het “humane” westen dat zich verantwoordelijk acht voor heel de wereld. Ze hebben tijd genoeg gehad om een regeringsvorm, gezondheidsdiensten, onderwijs, enz op poten te zetten, want ze wisten al jarenlang dat zij weer aan de macht zouden komen. Het westen kruipt op zijn knieën voor leiders die spuwen op alles wat het westen belangrijk vindt. Waarom ? En waar denken ze dan weldra het geld terechtkomt ?
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Na de 400miljoen dollar dat de taliban verdienen met de verkoop van papaver (drugs), worden zij ook nog eens gesponsord door de WHO en de EU. belachelijker kan niet. Waarschijnlijk gaan ze dat geld gebruiken om nog MEER papavervelden aan te leggen, wan de bevolking die moet niet eten, ze moeten enkel hun boerka aanhebben.