BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Quarantaineregels voor leerlingen jonger dan 12 jaar worden versoepeld: geen quarantaine meer tussen eerste en tweede test

Leerlingen die jonger dan 12 jaar zijn en negatief testen mogen binnenkort gewoon weer naar school. Ze moeten daarvoor niet langer wachten op het (negatieve) resultaat van een tweede test. Dat bevestigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) aan VTM NIEUWS. Wanneer de nieuwe regel precies zal ingaan is voorlopig nog onbekend. 

  1. 41 foto’s zonder dat je je ervan bewust was: gezichtsherkenning op 10 Miles maakt indruk, maar mag dat zomaar?
    PREMIUM
    39

    41 foto’s zonder dat je je ervan bewust was: gezichts­her­ken­ning op 10 Miles maakt indruk, maar mag dat zomaar?

    De 10 Miles loopt u voortaan maar beter van start tot finish met een brede glimlach op uw gezicht. Want ook te midden van 30.000 lopers wordt u feilloos herkend. Een gespecialiseerd fotobedrijf levert tegen betaling tientallen persoonlijke foto’s van uw prestatie - souvenirs dankzij automatische gezichtsherkenning. Straf, maar ook wel een beetje creepy. Kan dit eigenlijk zomaar, privacygewijs? En moeten we deze technologie vrezen?
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.