Pro League-voorzitter Peter Croonen
Volledig scherm
PREMIUM
Pro League-voorzitter Peter Croonen © BELGA

Clubs reageren gematigd positief op voorstel voor 12 ploegen in 1A, maar vragen wel: “Hoeveel geld levert het op?”

Belgisch voetbalDe audit van het onderzoeksbureau Twenty First Group stelt een verregaande hervorming van het Belgisch voetbal voor. Naar 12 clubs in 1A, geen halvering van de punten meer. Wat blijkt? Het gros van de clubs reageert gematigd positief. Maar de vraag van véél meer dan 1 miljoen klinkt luid: over hoeveel centen spreken we?

34 reacties

  • dirk bogaerts

    3 jaar geleden
    De aap komt uit de mouw het is dus niet om het niveau omhoog te krijgen zoals de grote 5 steeds beweert het gaat er enkel om hoeveel meer kunnen ze verdienen. Plan opgeborgen dus want zelfs in de grote landen zakt het aandeel van tv gelden. Dus gaan de grote clubs 2 dingen moeten inleveren die hun net nauw aan het hart liggen power and money.
  • Dirk Van der Weeën

    3 jaar geleden
    Misschien een brusselse competitie op poten zetten Albert,anderlecht,zuun,molenbeek en het grote Union etc etc. Komt nog goed uit jullie kunnen de verplaatsingen doen met de fiets,zo kunnen jullie nog meer besparen.
  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    Ze kunnen misschien met 6 ploegen gaan spelen en dan 2 keer per week dan gaat er geen kat nog kijken?
  • Dirk Van der Weeën

    3 jaar geleden
    Oei Albert,de reactie gelezen van Willems? Waar gaat uw ploeg dan moeten spelen? En BTW het stadion van Club wordt volledig betaald door Club zelf,met geld kan je dat ook doen. en laat het dat nu zijn dat er bij uw ploeg niet is.
  • willems michel

    3 jaar geleden
    10 clubs, 5 uit Vlaanderen (Club, Antwerp, Gent, Genk en Mechelen) en 5 uit Wallonië (Standard, Eupen, Charleroi, Seraing en Moeskroen)