Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België eindigt als zevende in Mixed Team Relay, afscheidnemende Tony Martin pakt met Duitsland goud

WK wielrennenGeen medaille voor België in de Mixed Team Relay op het WK wielrennen. Victor Campenaerts, Ben Hermans, Yves Lampaert, Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky en Shari Bossuyt eindigden als zevende. Het goud ging naar Duitsland - een gedroomd afscheid voor tijdritkanon Tony Martin. Nederland kaapte het zilver weg, Italië en tijdritkampioen Filippo Ganna moesten blij zijn met brons. 

14 reacties

  • glenn wouters

    3 jaar geleden
    Meen je dat nu echt Gerard, de Belgen minnetjes? Ik vind dat ze een knappe race gereden hebben. De mensen kennen niet het verschil tussen individueel tijdrijden, ploegentijdrijden, en mixed relay. Als je maar met 3 bent ben je sneller aan de beurt om kop te doen, dus je doet langere beurten. Individueel leg je jezelf een tempo op, nu moet je de anderen volgen. Heel aparte discipline.
  • Actie reageertje Reactie

    3 jaar geleden
    Hmmm, Belgen maar minnetjes. Nederland gefeliciteerd.
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Men spreekt over zwakke Belgische vrouwen, maar eerlijk gezegd zou ik van die mannenploeg toch ook meer mogen verwachten. Hermans leek me zelfs een sterke man te zijn. Lampaert die het laat lopen op het laatst, dat is niet echt geruststellend. Als je de Duitse ploeg overschouwt, lijkt onze ploeg zelfs sterker te zijn maar ook de Italianen blijven toch wel serieus onder de verwachtingen met Ganna en Affini.
  • Kevin Versluys

    3 jaar geleden
    Mooi afscheid voor Tony Martin. Ik vind dit een tof format. Jammer dat het laatste wedstrijd in Brugge was. Er was eindelijk eens iets leuks te doen hier.
  • jurgen de noor

    3 jaar geleden
    Fenomeen Tony. Er zullen nog renners stoppen op zijn leeftijd. Ze worden vroeger en vroeger prof. Het ga je goed Tony!!