PS-vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne.
Volledig scherm
PS-vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne. © BELGA

HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening

Het vanochtend gelanceerde voorstel van federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken, houdt duidelijk de gemoederen bezig. De teller van het aantal lezersreacties is een halve dag later de kaap van 180 gerond. In de reacties schieten velen de plannen af, al vinden anderen het een interessant voorstel indien dit in tijd wordt beperkt. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord, nu bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk.

32 reacties

  • Gert Huybrechts

    3 jaar geleden
    Waarom zou dergelijk systeem niet kunnen? De politiekers doen toch net hetzelfde. Ze stappen zelf uit de politiek en ze krijgen een hele grote bonus waar de gewone werkmens alleen maar van kan dromen, maar oh nee, dergelijk systeem kost teveel hoor. Bende hypocrieten in Brussel.
  • hans jozef

    3 jaar geleden
    Toch nog iemand die voor de werkmens opkomt. Zo iemand missen we in Vlaanderen..
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Mocht ik werkgever zijn, ik neem niemand aan die bekend staat (volgens de CV) als jobhopper of steuntrekkende. En als ze mijn firma zouden zijn, dan moeten ze later niet terugkomen, in een andere hogere functie. Weg is weg. Als het elders beter is, blijf daar dan.
  • Stefaan Cammans

    3 jaar geleden
    Een prima voorstel. Wij Belgen moeten hoe langer, hoe meer ten zuiden van Brussel kijken om nog bekwame politici te vinden die het algemeen belang vooropstellen en een warme, sociale inborst hebben. De Vlaamse politici blinken uit in arrogantie, zelfgenoegzaamheid en asociale maatregelen. Maar ondertussen verrijken ze zich op kap van de maatschappij die ze nochtans plegen te dienen.
  • Didi Bellens

    3 jaar geleden
    Maak de mensen nog maar luier. Ben helemaal niet voor deze maatregel en als ze komt dan ook maar rekening houden om minder pensioen te krijgen. Wel gemakkelijke oplossingen