Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vanaf 1 oktober geen verplichte mondmaskers meer in middelbare scholen

De mondmaskerplicht vervalt vanaf 1 oktober ook in het secundair onderwijs in Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verteld na afloop van het onderwijsoverleg.

26 reacties

  • Jean Marie Callens

    3 jaar geleden
    Voor de zoveelste keer legt Weyts de aanbevelingen van de experten naast zich neer ! De vaccinatiegraad is niet in alle scholen even groot. Men kan ook het mondmasker nog verplicht houden voor nietgevaccineerden.
  • denise vandendyck

    3 jaar geleden
    Goede beslissing Diegene die er zich nog niet goed mee voelt mag er nog steeds voor kiezen zijn masker te dragen. Goede oplossing.
  • Marc Vinck

    3 jaar geleden
    Niet meer dan logisch. Er zijn toch ministers die snelle en correcte beslissingen nemen. Toevallig Nva, enige echte beleidspartij.
  • jos kenis

    3 jaar geleden
    Gelukkig beschikt minister Weyts wel over de nodige dosis gezond verstand.
  • Sofie Maelfeyt

    3 jaar geleden
    Eindelijk!! Superblij om normaal te mogen en kunnen lesgeven. Opgelucht dat het onderwijs niet strenger wordt behandeld zoals vorig schooljaar wel het geval was.
  1. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    43

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.