STVV krijgt ook in uitmatchen weer vocale steun. ©  BELGA

Plus Artikel 

Kanaries mogen fans meenemen op verplaatsing, voor het eerst sinds… Standard-STVV

Voor de verplaatsing naar Beerschot beslisten de STVV-fans om nog geen bussen in te leggen, maar zaterdag op Sclessin zullen de Kanaries eindelijk wél weer een uitmatch spelen met eigen supporters. Dat is voor het eerst sinds… Standard-STVV, twee seizoenen geleden.

Gunter Schoofs

Er mogen weer uitfans present tekenen in de matchen op het hoogste niveau. Dat was twee speeldagen geleden al zo, maar toen lieten de STVV-fans de onaantrekkelijke verplaatsing naar Beerschot op maandagavond nog varen. De combiregeling geldt uiteraard nog nationaal, maar onduidelijkheid in de protocollen deed de supportersclubs bij STVV toen in samenspraak met de club beslissen om nog een wedstrijd af te wachten. Voor de derby op Sclessin trekken de Truiense fans wel weer op pad. Wat geleden is van Standard-STVV op 7 maart 2020, toen de laatste speeldag van de reguliere competitie. Een duel dat eindigde op 0-0.

“Ook nu zijn er nog veel onduidelijkheden. Omdat zo’n busreis niet onder een covid-safe-regeling valt”, klinkt het bij het Supportersverbond van STVV. “Desondanks zetten drie supportersclubs weer een bus in: Grankanaria, Sector-L en Spionkop. Het blijft een gegeven dat de echte gezelligheid er nog niet echt is. Zo schenken niet alle busmaatschappijen onderweg drank, is er nog onduidelijkheid over de mondmaskerplicht tijdens de rit en mag een bustoilet niet gebruikt worden, wat banaal kan klinken maar ook al niet opportuun is als je naar pakweg Brugge reist. Sommige supporters zijn nog wat terughoudend, maar drie bussen raken wel vol.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer