Nick Cave en Warren Ellis ©  rr

Nick Cave en Warren Ellis staan op 19 oktober in Antwerpse Stadsschouwburg

Geweldig nieuws voor de fans van Nick Cave. Samen met kompaan Warren Ellis treedt hij op dinsdag 19 oktober in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

Cave en Ellis zijn voor de allereerste keer samen als duo op tournee, na de release van hun veelgeprezen album Carnage. Ze brengen momenteel 24 concerten in het Verenigd Koninkrijk.

Hoewel ze samen al soundtracks hebben gecomponeerd en opgenomen, en Ellis al lange tijd deel uitmaakt van The Bad Seeds, is Carnage pas het eerste volledige songalbum dat door het duo is uitgebracht. 

Hun paden kruisten elkaar voor het eerst in 1993, toen Ellis viool speelde op verschillende nummers voor het Nick Cave & The Bad Seeds-album ‘Let Love In’, waarna hij zich als volwaardig lid bij de band aansloot. De twee namen ook samen muziek op voor hun in 2006 opgerichte band Grinderman en werkten samen aan talrijke film- en tv-scores, waaronder The Proposition en The Assasination of Jesse James.

Cave en Ellis zullen op het podium worden bijgestaan door muzikant Johnny Hostile en achtergrondzangeressen Wendi Rose, T Jae Cole en Janet Ramus.

Tickets voor hun gezamenlijke concert zijn te koop vanaf vrijdag 24 september om 10 uur via www.stadsschouwburg.be.

joro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER