Christophe Gateau/dpa
Volledig scherm
© Christophe Gateau/dpa

Tesla wil hogere boetes voor overschrijden maximumverbruik auto’s

Tesla wil dat Amerikaanse autofabrikanten snel hogere boetes gaan betalen als hun voertuigen te veel brandstof verbruiken. De maker van elektrische auto’s zet de Amerikaanse regering onder druk om door oud-president Donald Trump versoepelde regels weer strenger te maken. Het zou Tesla veel geld opleveren en concurrenten in hun portemonnee raken.

10 reacties

  • Maria Slip

    3 jaar geleden
    Heel het klimaat gebeuren draait om financieel gewin !
  • Jan Hebbelinck

    3 jaar geleden
    Wat is dat toch met Amerikanen. Baas spelen zit daar in.
  • Johan Vroonen

    3 jaar geleden
    Ik laad mijn Tesla op jaarbasis 80% tot 95% met zonne-energie zonder enig probleem. Hernieuwbare XTL diesel kan nooit helemaal CO₂-neutraal zijn, omdat er bij productie en transport altijd CO₂ vrijkomt. De schonere verbranding geeft nog steeds uitstoot van fijnstof (-33%), koolmonoxide (-24%) en stikstof (-9%). Het totale energetisch rendement van XTL is laag vergeleken met een EV die rechtstreeks via PV opgeladen wordt. Massaal veel PV uitrollen is de boodschap.
  • Erwin Elskens

    3 jaar geleden
    Misschien ook boetes voorzien voor fabrikanten van EV’s die hun rijbereik te rooskleurig voorstellen?
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Tesla's worden opgeladen met electriciteit uit bruinkool, steenkool, aardgas en kerncentrales. De wagens zijn dus nog viezer dan diesel-auto's als die op XTL zouden rijden. Helaas wil onze "groene" overheid de burger uitpersen en nog steeds XTL niet verplicht maken in plaats van Diesel. Neen, we moeten nieuwe auto's kopen die niet duurzaam zijn. Een Mercedes van 40 jaar oud op XTL is de groen! Ja groen.