Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsVoetbal

‘Verheugd en triest tegelijk’: Mark Coucke reageert op onderzoek naar gesjoemel bij verkoop van Anderlecht

Investeerder Mark Coucke.Beeld Photo News

Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van de voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Volgens bedragen die circuleren, zou Coucke 5 miljoen euro te veel voor de club hebben betaald. ‘We onderzoeken nu of ikzelf en/of de club zich burgerlijke partij zal stellen’, reageert de zakenman op Twitter.

en

Het nieuws wordt gemeld door De Tijd op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. De Brusselse onderzoeksrechter Laurence Heusghem heeft het onderzoek naar de verkoop afgerond. Binnenkort gaat het dossier naar de Brusselse raadkamer. Die moet beslissen of hij de vorige club­eigenaar Vanden Stock, voormalig algemeen manager Van Holsbeeck en ex-CEO Van Biesbroeck doorverwijst naar de correctionele rechtbank. Het federaal parket wil geen commentaar geven, maar volgens verschillende bronnen wil het parket hen voor de rechter brengen voor valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Een vierde betrokkene die het parket wil vervolgen, is de spelersmakelaar Christophe Henrotay. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting. Het onderzoek naar de verkoop van Anderlecht in 2017 kwam voort uit een onderzoek naar de transfer van Aleksandar Mitrovic, die hij organiseerde. De naam van Van Holsbeeck viel ook in dat dossier. Hij werd in verdenking gesteld van witwassen, schriftvervalsing en omkoping.

‘Waardige toekomst’

“Ik laat het gerecht rustig zijn werk doen en wacht af wat het onderzoek uitwijst”, liet Van Biesbroeck al weten aan Het Laatste Nieuws. Daniel Spreutels, de advocaat van Van Holsbeeck, kan naar eigen zeggen geen commentaar geven. “Want we hebben het dossier nog niet kunnen inzien. Ik kan er dus niks zinnigs over vertellen.”

Marc Coucke, die in de zaak als slachtoffer gezien wordt, reageerde intussen via Twitter. “Ik dank het gerecht voor het diepgaand onderzoek in deze zaak. Vanzelfsprekend wordt nu onderzocht of ikzelf en/of RSCA zich burgerlijke partij zullen stellen teneinde inzage in het dossier te hebben en eventuele schadeloosstellingen te verkrijgen”, klinkt het. “Verheugd en tegelijk triest om dit dossier, zal ik er (als steunend hoofdaandeelhouder) samen met het clubmanagement en de sportieve staf alles aan doen opdat de vele supporters vooral weer kunnen vooruitkijken naar een mooie, waardige en succesrijke toekomst voor RSCA.”

Twitter bericht wordt geladen...

Voormalig algemeen manager van Anderlecht Herman Van Holsbeeck en voormalig club­eigenaar Roger Vanden Stock op archiefbeeld.Beeld Photo News