© Karel hemerijckx

Tuincentrum ’t Serreke wordt eens zo groot

’t Serreke in Ham heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een nagelnieuw tuincentrum op de site aan het op- en afrittencomplex van de E313. “Het is de bedoeling de oppervlakte van de winkelruimte bijna te verdubbelen. En ook onze parking wordt uitgebreid”, zegt zaakvoerster Marleen Theys. “Dit project is goed voor zo’n dertig extra jobs, een investering van 12 miljoen euro.”

Dirk MACQUOY

Sinds 1993 is tuincentrum ’t Serreke gevestigd aan het oprittencomplex. “Na vijfentwintig jaar zijn niet alleen de gebouwen aan vernieuwing toe”, zegt Marleen Theys. “Ook de inrichting van de huidige parking moet worden herzien. Vandaar de plannen voor een nieuw tuincentrum. Eenmaal die klaar zijn, dienen we een bouwaanvraag in bij het gemeentebestuur. Het project omvat de bouw van een tuincentrum met een totale bebouwde oppervlakte van 15.500 m². Dat is bijna een verdubbeling van de huidige capaciteit van 8.000 m². De bijbehorende parking is goed voor 550 parkeerplaatsen.”

Voor de realisatie van het geplande nieuwbouwproject werkt ’t Serreke nauw samen met tuincentrum Floralux uit Dadizele bij Kortrijk. “Floralux is het grootste tuincentrum van België en realiseert met 135 medewerkers een omzet van 40 miljoen euro per jaar”, aldus nog Theys. “Ook al werken we samen, toch wil ’t Serreke zijn eigenheid behouden. Vooral de afdeling voor buitenplanten zal sterk uitbreiden. Binnenkort gaan we op zoek naar een dertigtal extra vaste medewerkers. En gezien de grote seizoensgebondenheid van onze activiteiten, zullen we ook voor een niet onbelangrijk deel een beroep doen op tijdelijke arbeidskrachten.”

Voorjaar 2018

Ondertussen zijn de plannen in een vergevorderd stadium en is ’t Serreke bezig met voorbereidingen voor het aanvragen van de nodige vergunningen. “We hopen het nieuwe tuincentrum te kunnen openen in het voorjaar van 2018”, zegt Theys.

Volgens burgemeester Dirk De Vis is de bouw van het nieuwe tuincentrum conform alle voorschriften. “Voor de verdere invulling van deze zone rond het oprittencomplex van de E313 wachten we nog altijd op concrete voorstellen”, aldus De Vis. “Dovy is op dit ogenblik ook bezig met de bouw van een handelszaak. Aan de overzijde van de rotonde is er nog een perceel van 6.000 m² dat moet worden ingevuld, maar hier zijn nog geen concrete plannen. Wel moet op dit perceel een carpoolparking komen met een dertigtal parkeerplaatsen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer