De vorige club­eigenaar van Anderlecht Roger Vanden Stock en spelersmakelaar Christophe Henrotay op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De vorige club­eigenaar van Anderlecht Roger Vanden Stock en spelersmakelaar Christophe Henrotay op archiefbeeld. © Photo News

RECONSTRUCTIE. Welke rol speelden Van Holsbeeck en Henrotay bij de schimmige verkoop van Anderlecht en hoe komt het dat Marc Coucke 5 miljoen extra moest betalen?

In de zaak rond het gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke worden veertien verdachten - waaronder oud-topman Herman Van Holsbeeck, ex-voorzitter Roger Vanden Stock en spelersmakelaar Christophe Henrotay - voor de rechter gebracht. Coucke denkt bij de verkoop 5 miljoen euro te veel betaald te hebben en heeft zich burgerlijke partij gesteld in de zaak. Een verhaal van de transfer naar Newcastle, de verkoop aan Coucke en de miljoenen voor de makelaar.

59 reacties

  • Frederik Jansens

    1 jaar geleden
    Prima. Kan Coucke zijn teruggevorderde 5 milj terug in een goede speler investeren. 🙂
  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Wie niet Steelt of Erft ..zal zwoegen tot hij sterft !!
  • roger reniers

    1 jaar geleden
    Alle verdachten riskeren veel, zoals altijd ! Maar krijgen uiteindelijk niks !
  • ALBERT CNUDDE

    1 jaar geleden
    Wees blij met Marc Coucke, na hem de degradatie,zie maar in wat voor vaarwater Oostende zich bevindt
  • Marc Spriet

    1 jaar geleden
    Een overname is altijd complex. Met een professionele bemiddelaar was dat daar reeds lang opgelost. Nu straalt dat conflict al 5 jaar af op de sportieve prestaties. Net daarom worden conflicten bij overnames van clubs in Europa snel geregeld. Met een ellenlang proces moet de belastingbetaler nu ook nog eens opdraaien. Triestig.