CETA-verdag goedgekeurd door Europees Parlement

Het vrijhandelsverdrag CETA tussen de Europese Unie en Canada is goedgekeurd in het Europees Parlement. Ondanks de vele voor- en tegenstanders van dit omstreden verdrag kreeg het vrijhandelsverdrag vandaag groen licht in halfrond in Straatsburg.

pebs

De moeizame onderhandelingen over vrijhandelsverdag CETA zijn achter de rug. Vandaag keurde het Europees Parlement het verdrag goed. Het is wachten tot alle nationale en regionale parlementen het verdrag effectief ondertekeken maar voorlopig treedt het verdrag toch in werking. Dat werd vandaag beslist in Straatsburg.

Wallonië en Brussel belemmerden eind vorig jaar de goedkeuring. Dat weekte heel wat emoties los in de rest van de Europese lidstaten, bij Canadese minister van Handel Chrystia Freeland en het Vlaams Parlement. België ging hierdoor als enige EU-land niet akkoord met het verdrag.

Na verschillende aanpassingen van het verdrag en ondanks de vele voor- en tegenstanders werd er dan toch een akkoord bereikt over CETA en gaat het voorlopig in werking. Toch zal het nog enkele jaren duren voor alle landen en regio's het verdrag officieel ratificeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer