Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove. © Photo News

Zaak Schild & Vrienden: Van Langenhove en advocaat willen nietigheid van onderzoek "linkse" onderzoeksrechter

In de zaak rond Schild & Vrienden wil Hans Rieder, de advocaat van Dries Van Langenhove, grote delen van het onderzoek nietig verklaard zien omdat het uitgevoerd werd door een volgens hem partijdige onderzoeksrechter, die Van Langenhove "linkse, onnozele voorwaarden" zoals een bezoek aan de Dossinkazerne oplegde. Dat bleek donderdag op de zitting van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, die de regelmatigheid van het onderzoek nagaat.

12 reacties

  • Alain Heyrman

    3 jaar geleden
    Als ik het goed begrijp werd hij reeds gestraft dus....
  • Barry Flapstaart

    3 jaar geleden
    En groot gelijk heeft die.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Waarom legde de Onderzoeksrechter een bezoek aan de Dossin kazerne op vermits dit als een "sanctie" op te vatten is zonder dat hij in een later proces al zou veroordeeld zijn ?
  • Joris Claes

    3 jaar geleden
    Als je in een prive chatgroep niks meer moogt zeggen! Ze zouden eens op twitter en reddit moeten kijken wat ze daar allemaal zeggen. Verdraagzaamheid komt maar langs ene kant merk ik tegenwoordig.
  • Dirk DE Bakker

    3 jaar geleden
    Groot gelijk heeft hij maar ja hij is van het vb he. Waar zit unia nu zoals altijd hoor je ze ook niet. Geheime chatgroepen zijn precies niet geheim, stel u even voor dat iederéén die in een groepje zou zitten niet mag schrijven wat hij wil. En hoe komt de pers aan de chatberichten van Dries?