Thomas (26) en Noor (20) kregen allebei al een boostervaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas (26) en Noor (20) kregen allebei al een boostervaccin. © De Scheirder/RV

Ook Noor (20) en Thomas (26) kregen al een boostervaccin: “Na twee prikken toch nog met corona besmet”

De tweede fase van de vaccinatiecampagne draait op volle toeren. 300.000 Belgen hebben al een afspraak voor hun derde prik. Zopas is beslist dat de bewoners van woonzorgcentra ook snel hun boostervaccin krijgen. Zaterdag wordt bepaald of ook de thuiswonende 85-plussers nog mogen aanschuiven voor de vaccinatiecentra hun deuren sluiten. Intussen worden risicopatiënten al volop opnieuw geprikt, zoals Patrick die terugkrabbelde na zware corona maar nu vecht tegen kanker. En verrassend genoeg passeerden in deze nieuwe vaccinatieronde ook al zeer jonge mensen zoals Noor (20) en  Thomas (26). “Zelfs na die derde inenting zet ik nog steeds een mondmasker op om naar de les te gaan”. 

25 reacties

  • Ine Verbeeck

    3 jaar geleden
    Willy Staes, dat klopt, maar die vaccins waren goedgekeurd. Op de goedkeuring van dit vaccin is het wachten tot 2023... de langetermijneffecten zijn nog niet gekend dus.
  • Karine Roeland

    3 jaar geleden
    Je wel of niet laten vaccineren? Wie zich niet laat vaccineren, is goed voor hem/haar, maar moet dan bij eventuele ziekenhuisopname de kosten volledig zelf betalen. Iedereen mag keuzes maken, maar moet dan de gevolgen dragen.
  • willy staes

    3 jaar geleden
    ik begrijp die mensen niet dat ze zo tegen een vaccin kunnen zijn, laten ze dan ook hun kinderen niet vaccineren ? ik ben nog gevaccineerd tegen de pokken destijds , nooit last gehad , in het leger tegen allerhande tropische ziekten , daar had je gewoon geen keuzen je werd gevaccineerd of de cel in ,niemand heeft ooit tegen gepreuteld .
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    dat is dan goed voor hen hé ? als ze willen mogen ze zelfs de mijne krijgen. Ieder heeft recht op een eigen mening en een eigen verantwoordelijkheid.
  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    Stop dit circus hoeveel prikken gaan ze nog geven?