De ronde voor wielertoeristen op het WK parcours gisteren in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
De ronde voor wielertoeristen op het WK parcours gisteren in Leuven. © Joel Hoylaerts / Photonews

Leuven en Antwerpen gaan in wielerlockdown: “Wij wonen op afgesloten eiland”

De honderdste editie van het wereldkampioenschap wielrennen? Daarvoor mag het land- of delen daarvan althans- al eens lam worden gelegd. Afgesloten stadsdelen, massaal telewerk, gesloten scholen en de oproep om vooral niét met de wagen naar de stad af te zakken. Leuven alleen al zet zich schrap voor een half miljoen supporters langs de kant van de weg. Een overzicht van de wielerlockdown in Leuven en Antwerpen.

31 reacties

  • freddy cardoen

    3 jaar geleden
    Ze hadden misschien is kunnen denken aan de mensen die niet fatsoenlijk op hun werk geraken en die hun zaak niet kunnen openen . Maar ja als het maar geld opbrengt . En het stadsbestuur staat liever stoer te doen dat ze het WK kunnen binnenhalen hebben en met de werkende mens wordt geen rekening gehouden .
  • Yann Sohie

    3 jaar geleden
    Hier in Brugge en Knokke ook 4 dagen een nachtmerrie geweest
  • Joske Zeeuw

    3 jaar geleden
    Toch gratis parkeren hopelijk voor diegenen die niet weg kunnen met de wagen.
  • Erwin De Meyer

    3 jaar geleden
    De Wever en zijn gevolg zullen blij zijn als ze de coureurs hun handjes kunnen schudden. De weggebruiker kan er minder om lachen. Dikke miserie rond de koekenstad.
  • Franco Bolli

    3 jaar geleden
    Of hoe een grote groep in hun huis gegijzeld worden voor een paar mannekens en vrouwkens op een fiets. Heel veel overlast voor heel veel mensen. Dit is gewoon asociaal. Men organiseert toch ook geen voetbalwedstrijden, paardenrennen en dies meer op de openbare weg.