BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling

Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. De oppositie reageert alvast ongerust. “Waarom greep men niet in, in belang van de gezondheid?", klinkt het bij Vooruit.  “Ik heb alle vertrouwen dat zowel Lantis als mijn toenmalige kabinetsmedewerkers in eer en geweten en correct hebben gehandeld”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) in een reactie. 

79 reacties

  • Stef De Vos

    3 jaar geleden
    Wat niet wordt vernoemd is dat de productie van en de actieve vervuiling van de bodem met PFOS door 3M in Zwijndrecht is stopgezet in 2002. Enige relativering bij de VRT-Pano's is zoals in voorgaande (cfr. Tremelo...) noodzakelijk. Dagelijks zullen nieuwe e-mails uitlekken en het nieuws aanvullen. Ook Groene burgemeester van Zwijndrecht was op de hoogte. Met PFOS zoekt men N-VA te beschadigen. En door overdreven aandacht ervoor in het nieuws, vermindert de aandacht voor de Vivaldi-perikelen.
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    Weeral de Vlaamse regering! en die blijven maar verder doen. 20 jaar NVA in die Vlaamse regering en Vlaanderen is nooit zo corrupt en koud geweest. Bende egotrippers die zich niets van de bevolking aantrekken. Wanneer een Vlaamse beeldenkermis? Dat mini Trump maar gauw iets in de pers lekt over een ander, want het wordt warm.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    In 2000 en 2003 zetten Vera Dua en Ludo Sannen, toen beide ministers van Leefmilieu voor Agalev, het licht op groen voor een federale belastingaftrek voor 3M. Dat deden ze door het chemiebedrijf een attest te geven dat moest aantonen dat 3M een “milieuvriendelijk karakter” had.
  • marleen boone

    3 jaar geleden
    en voor de zoveelste maal weer veel bla bla bla en uiteindelijk gaat alles de doofpot in dat zijn we gewoon in belgie en die zogezegde slimme reporters kunnen weeral eens hun opinie geven dan weten die weeral eens wat schrijven ministers en justitie zijn gewoon een bende profiteurs
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Belgische politiek. Niemand is verantwoordelijk en men schuift het door van links naar rechts. Net zoals de flaters van defensie. Een paar maand schuiven en dan opeens….hoor je niets meer erover. Oplossing? Grote schoonmaak in de politiek.