© Photonews

Telenet bedankt Bracke en bekijkt of adviesraad nog moet blijven bestaan

Telenet heeft gereageerd op de heisa rond de vergoedingen van hun adviseurs die uit de politiek komen. Het bedrijf gaat bekijken of de adviesraad nog moet blijven bestaan.

Bart Bijnens

”Telenet hecht het grootste belang aan deugdelijk bestuur en past de Belgische Corporate Governance Code 2009 onverkort toe”, aldus Isabelle Geeraerts. “De adviesraad, waar de politici in zetelen werd opgericht in 2011. “De raad heeft als doelstelling om advies te geven aan het management van Telenet over socio- economische, politieke en media uitdagingen van het bedrijf. In tegenstelling tot concurrent Proximus (nvdr: waar de de overheid wel de grootste aandeelhouder is) zetelen in de Raad van Bestuur van Telenet Group Holding geen politici en wil het bedrijf – om toch voeling te houden met de politieke context - via dit forum een klankbord hebben dat het management moet toelaten Telenet verder succesvol uit te bouwen.”

De adviezen die de afgelopen jaren verleend werden gingen onder andere over het verplaatsen van de hoofdzetel van Telenet Group Holding na de overname van BASE Company, en over het investeringsprogramma “De Grote Netwerf” van 500 miljoen euro.

”De leden van de adviesraad engageren zich om zich te onthouden van het verlenen van diensten aan Telenet over aangelegenheden die verband houden met zaken waarmee ze ook bezig zijn in het kader van de uitoefening van hun mandaat”, voegt Geraerts toe. “In 2016 deed Telenet daar een beroep op Yves Leterme, Siegfried Bracke en Patrick Dewael. Zij kregen voor hun adviezen een marktconforme vergoeding. Als beursgenoteerd privébedrijf is het toegestaan om experts en adviseurs tegen een vergoeding te engageren.” Intussen is uitgelekt dat die vergoeding 12.000 euro per jaar en 2.000 euro per advies is.

”Telenet respecteert de beslissing van Siegfried Bracke om ontslag te nemen en bedankt hem voor de samenwerking”, besluit het bedrijf. “Door het ontslag van De heer Bracke en het eerdere ontslag van Peter Vanvelthoven herbekijkt Telenet of en in welke vorm de adviesraad, die reeds was verveld tot bilaterale contacten, moet verder blijven bestaan. Telenet zal echter ook in de toekomst bij experten (zowel politici, academici of andere experten) advies blijven inwinnen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer