De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar partijgenoot Armin Laschet tijdens de laatste verkiezingsmeeting in Aaken.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar partijgenoot Armin Laschet tijdens de laatste verkiezingsmeeting in Aaken. © EPA

Duitsers moeten volgens Merkel op Laschet stemmen voor “toekomst van Duitsland”

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar landgenoten voor de laatste keer opgeroepen om morgen te stemmen voor Armin Laschet, de conservatieve kandidaat van haar partij CDU (Christelijk Democratische Unie). De Duitsers moeten dat volgens haar doen voor “de toekomst” van hun land. Merkel deed de uitspraak in Aken, de geboortestad van Laschet. 

9 reacties

  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Hebt u daar concrete bewijzen voor of jokt en gokt u er maar op los Jean?
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Ze bedoelt de ondergang van Duitsland zoals nu al bezig is onder haar bewind.
  • karel jens

    3 jaar geleden
    Merkel zal eeuwig geassocieerd worden met "wir schaffen das'. Een totaal wereldvreemde en antidemocratische visie op migratie. Gelukkig zijn we er eindelijk vanaf. Ander en beter!
  • Johan Billiet

    3 jaar geleden
    CDU-CSU is een antiek partij-combinaat voor de rijken en de gegoede middenstand en gekant tegen elke belastingverhoging- of verlaging behalve als ze er zelf kunnen van profiteren. Een grote regeringscoalitie van kanselier Scholz met de CDU/CSU komt er dus niet, wel met de groenen en misschien de liberalen als ze een belangrijke portefeuilles krijgen (Economische zaken, Buitenlands zaken.)..
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Angela Merkel was een fantastische kanselier met het hart op de juiste plaats voor zowel Duitsland als de EU. Zij zag het nut van een eengemaakte Europese markt als dam tegen de globalisering en het oprukken van economische grootmachten als China en de VS. In de peilingen wordt haar partij wel voorbijgestoken door de socialisten. Wat erop wijst dat links onuitroeibaar is en steeds weer zal opveren na een dip. Een samenwerking van CDU en de socialisten ligt dan ook in het verschiet.