©  AFP

Ook Manchester United verliest voor het eerst: Fernandes is antiheld met gemiste penalty in blessuretijd

Manchester United heeft zaterdagmiddag zijn eerste competitienederlaag geleden. Thuis tegen Aston Villa gingen Ronaldo en co met 0-1 de boot in. In de absolute slotfase miste Bruno Fernandes vanop de stip nog de gelijkmaker.

Maarten Vanhoof

De wedstrijd leek lang op een gelijkspel uit te draaien, totdat verdediger Kortney Hause op corner de 0-1 tegen de netten kopte voor Aston Villa.

Toch kreeg Man United nog dé mogelijkheid op de 1-1. In de blessuretijd ging de bal nog op de stip na hands van nota bene doelpuntenmaker Hause. Bruno Fernandes, en dus niet Cristiano Ronaldo, zette zich achter de bal om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Maar de Portugees, nochtans een specialist, schoot hoog over.

Manchester United lijdt zo zijn eerste competitienederlaag van het seizoen, Aston Villa kon voor het eerst sinds 2009 nog eens winnen op Old Trafford.