Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Nooit moeten bijbetalen, en nu ineens bijna het dubbele”: voorschotten energieleveranciers stijgen ongezien fel. En ja, dat mag zomaar

Om zelf de historisch hoge energieprijzen enigszins op te vangen, schotelen steeds meer elektriciteits- en gasleveranciers hun klanten plots een abrupte voorschot-verhoging voor. Na eerder Mega dropte nu ook de Vlaamse Energieleverancier dat onaangename nieuws de voorbije dagen in de brievenbus of mailbox van heel wat Vlamingen. Met soms zelfs een bijna-verdubbeling van het voorschot: “Terwijl wij nochtans in een zuinige woning leven en niet buitensporig veel energie verbruiken”, klinkt het bij de onbegrijpende klanten. 

162 reacties

  • François De Moor

    2 jaar geleden
    Waar zijn de vakbondsleiders nu,om hieraan een eind te maken ?
  • Erwin Deckers

    3 jaar geleden
    Een voorschotsverhoging is logisch voor wie een variabel contract heeft. Het is niet logisch voor wie een vast contract heeft met een voorschot gebaseerd op een reeds jarenlang gekend gemiddeld verbruik en dit zolang het contract loopt.Het is niet mogelijk de validiteit van een klacht in te schatten als men niet vermeld welk soort contract men heeft.
  • Polutnik Ronald

    3 jaar geleden
    Het is wel logisch dat je meer als het dubbele moet betalen aan de energie voorschotten , nu de prijzen meer dan verdubbeld zijn . Of willen de klagers van de voorschotten 1000€ of meer bij betalen bij de eindafrekening . Denk daar maar eens over na in plaats van te klagen over het voorschot .
  • François De Moor

    3 jaar geleden
    Ik noem dit wettelijke diefstal.Elektriciteit is een basisbehoefte.
  • Lut Reyskens

    3 jaar geleden
    Waar blijft Europa nu? In deze kinden ze scoren. Maar nee stilzwijgend toestaan net zoals ze hun lonen stilzwijgend verhogen. Meer komt er niet vanuit die hoek.