© Instagram selfloveliv

"Met of zonder shapewear? Ik voel me beter zonder. Kijk maar"

De Britse Olivia wou gewoon in een jurk kunnen passen zonder dat er overal vetrolletjes kwamen piepen en dus schafte ze zichzelf shapewear aan. Dat was echter zo oncomfortabel dat ze uiteindelijk besloot die niet langer te willen dragen. Om haar boodschap kracht bij te zetten, deelde ze een foto zonder en met de shapewear op Instagram en ze wil daarmee ook anderen aansporen om van jezelf te houden zoals je bent.

flb

Olivia is trotse eigenaar van een Instagramaccount waarop ze pleit voor een positievere kijk op het eigen lichaam. Zelf is ze hersteld van een eetstoornis en zelfmutilatie en ze weet dus waarover ze spreekt als het gaat over jezelf niet graag zien. Vandaag gaat het beter met haar, zoveel beter dat ze ook haar shapewear achterwege wilt laten.

In twee foto's op Instagram toont ze zichzelf met shapewear en zonder, met de buik over de rand van de onderbroek puilend. "Ik kocht deze shapewear een jaar geleden en hoopte dat het mij slanker zou doen lijken en ik zo jurkjes zou kunnen dragen. Weet je hoe oncomfortabel die dingen zijn, ik kon niet eens ademen! In de eerste foto voelde ik me ingesnoerd en het was een hele opluchting om het af te doen", klinkt het.

"Laat je niet in de luren leggen door publiciteitscampagnes, tv-spotjes en modellen op Instagram. Shapewear wordt enkel gemaakt om de illusie te creëren dat je buik platter is en je figuur smaller. Je hebt ze niet nodig. Ik voel me prima in de tweede foto en ik kan opnieuw ademen. Je hebt geen kledingstuk nodig om van jezelf te houden. Je hebt geen spannend stuk textiel nodig om een jurk of topje te kunnen dragen. Je bent fantastisch. Je bent perfect. Je bent mooi. En laat niemand je iets anders wijsmaken. Hou van jezelf."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer