thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

KV Mechelen boekt eerste uitwinst na solide partij bij Charleroi

De vijfde uitmatch is de goeie gebleken voor KV Mechelen om een eerste keer op verplaatsing te winnen. Net als vorig seizoen pakte Malinwa op bezoek bij Charleroi de volle buit. Storm was voor rust voor de vijfde keer op rij beslissend. Na de pauze trok Malinwa de lijn door, met een zondagsschot van Vanlerberghe als orgelpunt. Mechelen rukt met een 6 op 6 op naar de buik van het klassement.

Diederik Geypen

ONS OORDEEL. Uitblinkers in alle linies bij Malinwa

Een 1 op 12 buitenshuis. Die statistiek mocht in Charleroi wel wat bijgespijkerd worden. De meegereisde Mechelse fans hadden er ondanks het onaantrekkelijke aanvangsuur zin in en staken, net als de supporters van de thuisploeg, Bengaals vuurwerk af. Het zorgde ervoor dat scheidsrechter Van Damme de partij al snel noodgedwongen een minuutje stillegde.

Goedhartige Van Cleemput

Vrancken koos terecht voor dezelfde elf starters als vorige week tegen OH Leuven (2-0), maar zag de thuisploeg wel de beste start nemen. Coucke moest zich strekken op een listige voorzet van Ilaimaharitra. Van Cleemput toonde genade voor zijn ex-club en kopte naast op een van de vele cornervariaties.

Vervolgens achtte man in vorm Storm zijn moment gekomen. De winger testte eerst de vuisten van Koffi. Bij zijn tweede poging liet hij de Charleroi-doelman geen kans. Cuypers aarzelde even, maar kreeg het leer toch nog tot bij de vrijstaande Storm. Zoveel ruimte moet je de Mechelse topschutter – met zes doelpunten in vijf matchen – niet geven. De Maldegemnaar houdt van lijstjes. Vorig seizoen liet hij in een reeks van vijf wedstrijden liefst acht keer de touwen trillen.

©  BELGA

De voorsprong gaf Mechelen vertrouwen. De bezoekers konden Charleroi nu wel ver van doel houden, en op het gepaste moment tegenprikken. Cuypers fusilleerde Koffi. Een actie die vervolgens werd afgeblazen voor buitenspel. Met het rustsignaal in zicht probeerde Zaroury het nog een keer van ver. Geen probleem voor Coucke die al voor hetere vuren stond.

Geen Anderlecht-scenario

Na de 1-1 ruststand twee weken geleden in Anderlecht stond Malinwa er nu halfweg nog beter voor. Maar één goede helft is geen garantie voor een goede afloop, hebben we toen geleerd. Alle Mechelaars waren dan ook maar wat blij dat Fall na drie minuten zijn kopbal naast mikte. Charleroi speelde weg van de eigen spionkop, wat ertoe leidde dat het geen versmachtende druk kon ontwikkelen. Kansen bleven dan ook uit. Ook Mechelen kon onvoldoende creëren om een tweede doelpunt te claimen.

Vrancken bracht met Kaya, Druijf en Shved vers bloed in de ploeg om op de tegenaanval de bevrijdende 0-2 te forceren. Het was uiteindelijk Vanlerberghe die zijn ploeg verloste. Zijn fabelachtig schot vloog via de onderkant van de dwarsligger in doel. De centrumverdediger rende in extase richting het bezoekersvak, waar hij op de rug van de mee vierende Coucke sprong. Charleroi had geen antwoord meer klaar en leed een tweede opeenvolgende nederlaag. Mechelen, dat nog een penalty miste via Druijf, nestelt zich met een 6 op 6 in de linkerkolom.