Even leek het erop dat de IJslanders een Europese primeur te pakken hadden, maar er zullen dan toch niet meer vrouwen dan mannen in het parlement zetelen.
Volledig scherm
Even leek het erop dat de IJslanders een Europese primeur te pakken hadden, maar er zullen dan toch niet meer vrouwen dan mannen in het parlement zetelen. © AFP

Vrouwen dan toch niet in meerderheid in IJslands parlement

Het nieuwe parlement van IJsland zal dan toch niet uit meer vrouwen dan mannen bestaan. Na een hertelling van de definitieve resultaten blijkt nu dat minder dan 50 procent van de parlementsleden een vrouw is. Dat meldt persagentschap AFP.

10 reacties

  • Eric Servaes

    3 jaar geleden
    Nou, als ik de vijf landen zie waar 50 pro cent van het parlement uit vrouwen bestaat bedank ik ervoor. Stuk voor stuk dictaturen.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Vrouwen maken alle beslissingen gebaseerd op emotie. Mannen maken alle beslissingen gebaseerd op realiteit. De Links-Groene Communistiche partij van premier Katrín Jakobsdóttir doet het wat minder goed dan in 2017. En daar mogen we allemaal blij mee zijn...
  • willem merken

    3 jaar geleden
    Waarom moeten er in belgië evenveel zetels zijn voor Franstaligen terwijl de Vlamingen in de meerderheid zijn en meer opbrengen voor de belgische staat. Eerste artikel van de grondwet: iedere belg is gelijk voor de wet.
  • Gilbert Gendarme

    3 jaar geleden
    Het moest ergens beginnen, ze gaan het zeker goed doen, hopelijk zit er een Thatcher en een Merkel in,
  • Karine Roeland

    3 jaar geleden
    In plaats van steeds politiek correct te willen zijn, moet men kijken naar de bekwaamste persoon voor een job. En dit heeft niets te maken met gender, ras, vriendjes, dik of dun...maar met wie is bekwaam en wie is een meerwaarde voor het land.