Bewogen nacht voor Leuvense politie na WK wielrennen: 90 interventies voor nachtlawaai en vandalisme

LeuvenHet is zondagnacht, in nasleep van het WK wielrennen,  nog een woelige nacht geweest in Leuven. De politie heeft namelijk negentig interventies moeten uitvoeren. 

  1. HLN Leuven volgde bekende Leuvenaar Krikke Durinckx tijdens het WK Wielrennen: “Dit was Rock Werchter, Marktrock en de ‘joarmet’ in één event
    Leuven

    HLN Leuven volgde bekende Leuvenaar Krikke Durinckx tijdens het WK Wielrennen: “Dit was Rock Werchter, Marktrock en de ‘joarmet’ in één event

    Voor voormalig cafébaas Krikke Durinckx was het WK Wielrennen in Leuven eentje om naar uit te kijken want de Leuvense Jaarmarkt moest hij helaas missen. Het begon dan ook al vroeg te kriebelen bij Krikke die nu aan de slag is bij De Lijn. “Vandaag was ik om 6 uur ’s ochtends al uit de veren voor deze topdag. Maandag moeten ze het zonder mij doen bij De Lijn want zo vroeg opstaan zal morgen niet lukken na mijn kroegentocht”, vertelt Krikke.
  2. NET OPEN. Jonge ondernemer Gilles (22) opent wijnproeverij Taste & Discover: “Voor een klein bedrag kan je hier al eens nippen van een dure fles wijn”
    PREMIUM

    NET OPEN. Jonge ondernemer Gilles (22) opent wijnproeve­rij Taste & Discover: “Voor een klein bedrag kan je hier al eens nippen van een dure fles wijn”

    Jonge ondernemer Gilles Van Bever (22) opende deze week zijn wijnproeverij Taste & Discover. De student handelswetenschappen besloot zijn studie dit jaar stop te zetten en resoluut te gaan voor een eigen zaak. En die zaak is best uniek: je kan er kiezen uit zestien wijntjes uit een gekoelde serveermachine. Daarbij kan de klant zélf kiezen hoeveel wijn hij precies wil. “Ik was mijn thesis aan het schrijven over het concept van Taste & Discover, dus toen dacht ik: waarom erover schrijven als ik het ook gewoon kan doen?”, lacht Gilles.
    Herent