Opening van de kletskassa in een vestiging van Jumbo in het Nederlandse Udenhout vandaag.
Volledig scherm
Opening van de kletskassa in een vestiging van Jumbo in het Nederlandse Udenhout vandaag. © ANP

Jumbo opent 200 "kletskassa's" tegen eenzaamheid, ook eentje in België

De Nederlandse supermarktketen Jumbo rolt zijn concept van zogenoemde kletskassa's uit. Dat zijn kassa's voor mensen die geen haast hebben en "graag een praatje zouden maken" bij het afrekenen. Het komende jaar wil de keten 200 dergelijke kassa's openen in Nederland, en ook in een Belgische winkel zal er een eerste kletskassa komen, zegt Jumbo-woordvoerster Paulien Straeter.

17 reacties

  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Tof idee al heb ik het zelf niet nodig. Voor mij is de zelfscan de ideale uitvinding. Alles onmiddellijk in de tas, snel afrekenen en wegwezen.
  • Asselman Ann-Marie

    3 jaar geleden
    Ikzelf werk in een supermarkt en vind het een goed idee de mensen maken veel te weinig tijd voor een babbeltje te slaan ze staan daar in een rij aan te schuiven zonder elkaar aan te kijken of nog maar een goeiedag te zeggen…waar is de tijd van de kruidenierswinkels!!Daar waar er de gezellige babbeltjes waren.
  • Anja Verhaert

    3 jaar geleden
    Met een koffieke🤣🤣
  • Paul Schotte

    3 jaar geleden
    Dit is enkel een PR stunt. Uit financieel oogpunt is dit niet houdbaar. Dient enkel om meer klanten te lokken.
  • Johan Surdiacourt

    3 jaar geleden
    Veel beter dan ah. Daar ben je maar een klant, Meegemaakt inTexel... Supervriendelijk en behulpzaam hopelijk hebben ze ons 'Juttertje'van Texel, die we helaas niet bj Ah vonden.