Eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement Filip Dewinter op een archiefbeeld.
Volledig scherm
Eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement Filip Dewinter op een archiefbeeld. © Photo News

Filip Dewinter opent parlementair jaar door ontslag El Kaouakibi te vragen

Eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement Filip Dewinter (Vlaams Belang) vroeg tijdens de opening van de parlementaire zitting vandaag meteen dat voormalig Open Vld-politica El Kaouakibi ontslag neemt. “Ons parlement verdient beter”, aldus Dewinter.

131 reacties

  • Jo Van den Breen

    3 jaar geleden
    Eigenlijk zou ieder Vlaams Parlementslid hier zijn ongenoegen moeten laten horen over de zaak Siham, ik vraag mij af, waar het eergevoel van de andere Vlaamse Parlementsleden is gebleven ? Het Parlement verliest hier compleet zijn geloofwaardigheid. Een gezamenlijke maatschappelijke afkeer is toch het minste wat men kon verwachten of vertegenwoordigt men hier, het gewone volk, de belastingbetalers niet meer ? Dit zegt veel over, hoe men de Vlaamse bevolking miskent.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Een parlementslid is geen werknemer van het parlement. Kan dus niet als dusdanig ontslagen worden. Maar er is misschien wel een andere oplossing: 'medische overmacht'. Dit is namelijk géén ontslag. In geval van medische overmacht, moet er géén ontslagpremie betaald worden.
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    Raadpleeg de complete Belgische en/of Vlaamse bevolking door het creëren van respectievelijk een Derde of een Tweede Kamer. Hiervoor moeten zich pakweg minstens 5000 burgers met stemrecht online aanmelden en aan de vergadering deelnemen. Maar wel geheel gratis. Eventuele maximale participatie houdt in: de complete bevolking. Dat laatste hoeft niet, maar kan wel. Het Parlement is niet de werkgever van de parlementsleden. Maar wel het volk. Dus moet het volk beslissen. Op deze manier kan dat.
  • Patrick De Smet

    3 jaar geleden
    Deze moest al van dag 1 ontslagen zijn iedereen gelijk voor de wet als ik mijn baas oplicht op staande voet ontslagen en ook nog celstraf staat die boven de wet mischien
  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    De politici moeten dezelfde behandeling krijgen als de gewone bediende. Weg met het onbelastbaar bedrag, de niet bestrafte en heel langdurige afwezigheden die volledig betaald worden. Ook de enorme vergoedingen aan het einde van hun job moeten weg en het aantal volksvertegenwoordigers gehalveerd, de Senaat wordt afgeschaft en de Provincieraden mogen eens in vraag gesteld worden. Het bestuur van ons land is een enorm log monster dat veel te veel geld vreet.