De fiscale voordelen voor voetballers komen op tafel bij de begrotingsonderhandelingen.
Volledig scherm
De fiscale voordelen voor voetballers komen op tafel bij de begrotingsonderhandelingen. © Photo News

Slecht nieuws voor profclubs: hervorming RSZ-voordelen komt dichterbij

Jupiler Pro LeagueDe Pro League wacht bang af. De fiscale voordelen voor voetballers komen op tafel bij de begrotingsonderhandelingen. Georges-Louis Bouchez lag vorige week nog dwars, maar de MR-voorzitter staat daar binnen de regering alleen mee. Slecht nieuws voor de voetballobby, die er de afgelopen maanden nochtans alles aan deed om zo'n hervorming tegen te houden, blijkt uit onderzoek van De Morgen.

43 reacties

  • robert stijnen

    3 jaar geleden
    Als ze kunnen frauderen kunnen ze ook RSZ en belastingen betalen de werken de Belg doet dat al
  • Eric Bex

    3 jaar geleden
    Nog wat meer sociale bijdragen voor de RSZ en dan krijgen de meeste Belgen later nog steeds een wettelijk pensioen om bij te huilen. Waar gaat al dat geld van de RSZ hier eigenlijk naar toe? Laat die voetballers nu toch eens gerust. Het is dankzij dergelijk gunstig fiscaal regime dat we nog redelijk wat fatsoenlijke spelers hebben in België. Wat verdienen ze trouwens niet in een topcompetitie?
  • Nick Caluwé

    3 jaar geleden
    het zou fantastisch zijn, maar die hervorming moet wel correct uitgevoerd worden. De Vlaamse regering fiscaliseert de ploegen die gelegen zijn in Vlaanderen, de Waalse regering diegene gelegen in Wallonië. Vlaams/Nederlands is zelfs niet de 2e keuze als vak op school bij 64% = meer dan de helft vd nieuwe generatie 'Belgen'. Alles is al verdeeld in dit land, doe dan ook je best om dit in ere te houden. Wees al blij dat niet jullie,maar WIJ Brussel op ons gebied hebben liggen.
  • Leo Van Rillaer

    3 jaar geleden
    Eerst zien en dan geloven.
  • GILLIS VAN LAETHEM

    3 jaar geleden
    Hoeveel verdoken bijkomende betaalde posten hebben politiekers waar men over zwijgt ?