© Zahra Boufker

Huis onbewoonbaar na uitslaande garagebrand in Tessenderlo

Tessenderlo -

In Gerhees in Tessenderlo woedde dinsdag rond 10 uur een uitslaande brand in een garage van een alleenstaand huis. De bewoners konden op tijd vluchten, maar het pand is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

Zahra Boufker

Hoe de brand is gebeurd is niet duidelijk. Vermoedelijk ligt een elektrisch defect aan de basis van de brand. De brandweer snelde massaal ter plaatse en zij konden een overslag naar het huis voorkomen. “We werden opgeroepen voor een brand aan een woning maar meer wisten we niet op voorhand”, vertelt onderofficier Luc Raymaekers van de brandweer Zuid-West-Limburg. Zij kregen zelfs ondersteuning vanuit de zone Noord-Limburg. “Toen we toekwamen zagen we het ging om een uitslaande garagebrand die we onmiddellijk zijn gaan aanvallen met een ploeg langs binnen en buiten. Gelukkig konden we zo voorkomen dat de vlammen zouden overslaan op het woongedeelte. Dat danken we ook aan een persoon die bij onze aankomst al een brandblusser had gebruikt.”

De brandschade is beperkt tot de garage, de inboedel ging wel volledig verloren bij de brand. “Eveneens is er rookschade in de woning en die is aanzienlijk”, legt Raymaekers uit. “Daarom is het huis onbewoonbaar verklaard. We hebben de burgemeester in kennis gesteld. Hij kwam ter plaatse en is samen met het gezin een oplossing aan het zoeken.”

Het volledige woongedeelte werd door de brandweer geventileerd en de deur van de garage timmerden ze dicht. De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo zorgde voor het beveiligen van de omgeving en ze deden de nodige vaststellingen. Doordat de brandweerwagens de smalle straat aan de woning bezetten was er tijdelijk geen verkeer mogelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer