Notaris akte ondertekenen
Volledig scherm
Notaris akte ondertekenen © Shutterstock

Telefoons van notarissen staan roodgloeiend na aankondiging nieuwe registratierechten

De notariskantoren worden overstelpt met vragen na de aankondiging door de Vlaamse regering dat de registratierechten wijzigen. Maar er is nog veel onduidelijkheid over de houding van de Vlaamse fiscus, klinkt het bij Notaris.be.

5 reacties

  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    En waar halen die mensen al dat geld om die huizen te kopen, want uiteindelijk moet dat allemaal betaald worden?
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Ah Bart Diricx. Tegen januari hebben de makelaars die 3% korting wel bijgeteld bij de verkoopprijs. En nog 2% extra voor zichzelf. Misschien ben je nu zelfs nog goedkoper af.
  • Xavier Devriendt

    3 jaar geleden
    het zal de rijken die paar procent nie maken. Wie zijn de dupe? de hardwerkende mens die misschien een appartementje aan zee wil kopen... die zijn weer gesjost. tis altijd de middenklasse die ze moeten raken. Ik ben het beu en ben blij dat ik emigreer binnen 6 maanden. ben het hier kotsbeu met hun cinema!
  • Bart Diricx

    3 jaar geleden
    Gemene truk.Juist woning gekocht met vriendin,beslissen ze maand later dat de registratiekosten worden gehalveerd voor eerste woning!
  • Johnny Chanet

    3 jaar geleden
    Geeft toch een beetje hoop aan de jonge kopers. En investeerders zullen de meerkost wel proberen door te rekenen. Ik denk dat de prijzen wel stabiel zullen blijven maar de huren zullen stijgen.